Ui snijden zonder huilen

onion, chopping board, food-657497.jpg

Ui snijden zonder huilen en geklooi

Heerlijk he, ui! Ik ben er echt dol op. Het is ook enorm gezond want, uien bevatten veel zwavel. 

Wat bij het snijden van ui niet zo fijn is, is als je staat te huilen omdat je ogen zo geïrriteerd raken.. En dat geklooi met het schilletje..

Doe het daarom voortaan zo:

  1. Snijd de kontjes van de ui;
  2. Snijd de ui door midden;
  3. Maak je handen nat, hierdoor irriteert het je ogen niet meer;
  4. Nu pel je het schilletje er makkelijker af;
  5. Is de ui oud en nogal droog? Pel dan ook het bovenste laagje van de ui zelf mee.
  6. Snijd de ui in ringetjes of stukjes.

Easy, peasy!

Tip: laat de ui niet verbranden, dan wordt hij bitter. Dus niet te hoog vuur!

Vraagje? Stuur een WhatsApp